Besplatne radionice za učenike na FMK

Fakultet za medije i komunikacije (FMK), zbog velikog interesovanja učenika iz cele Srbije, nastavlja da organizuje besplatne radionice za srednjoškolce.

Radionice su besplatne, otvorene su za sve zainteresovane srednjoškolce, a vode ih iskusni predavači iz oblasti popularne kulture, televizijske produkcije, novinarstva, odnosa sa javnošću, javnog nastupa, muzike, digitalnih umetnosti, psihologije i socijalnog rada.

Polaznici mogu prisustvovati radionicama svake subote do 12. aprila u prostorijama FMK u Karađorđevoj, a po završetku dobijaju i sertifikate.

Više informacija o radionicama i terminima mogu se dobiti na sajtu fakulteta. 

- Organizovali smo poslednjih godina niz radionica za mlade koje su bile usmerene ka razvoju profesionalnih veština učesnika, ali i proceni njihovih interesovanja. U ovim programa učestvovalo je više stotina srednjoškolaca koji su uz pomoć predavača na FMK ovladali osnovnim veštinama zaposlenih u medijima, marketingu i kreativnoj industriji - kaže Simona Žikić, PR menadžerka FMK.

Na osnovu iskustava i interesovanja učesnika prethodnih radionica, FMK u ovom polugodištu srednjoškolcima nudi veći izbor praktičnih radionica koje polaznicima mogu pomoći da stečeno znanje primene u svakodnevnom životu.

- Ideja nam je da mladima pružimo priliku da razviju znanja i veštine važne u ostvarenju ličnih i profesionalnih ciljeva - objašnjava Žikić.

OSTALI ČLANCI