Donacija za Centar za digitalne humanističke nauke FMK
BEOGRAD - Centar za digitalne humanističke nauke pri beogradskom Fakultetu za medije i komunikacije (FMK), osvojio je grant Erazmus plus programa za strateško partnerstvo.

Sredstva iz granta koji finansira Evropska unija, biće uložena u razvoj evropskog nastavnog plana za digitalnu humanistiku i stvaranje inovativnog, višejezičnog veb-portala za elektronsko učenje, saopštio je Fakultet za medije i komunikacije a prenosi Beta.

Digitalna humanistika je naučna disciplina koja se bavi upotrebom računarskih metoda u izučavanju tradicionalnih humanističkih nauka kao što su istorija, književnost, lingvistika i slično.

Centar za digitalne humanističke nauke Fakulteta za medije i komunikacije osvojio je ovaj grant zajedno sa još šest evropskih univerziteta i istraživačkih centara.

"FMK je oduvek bio posvećen interdisciplinarnom pristupu izučavanju novih tehnologija" izjavila je dekan Fakulteta za medije i komunikacije, Nada Popović Perišić.

Ona je kazala da je Centar dobio novi podstrek za razvoj digitalne humanistike u Srbiji.

Erazmus plus je program Evropske unije za obrazovanje, obuku, omladinu i sport koji ima za cilj da unapredi i poboljša veštine i zapošljivost građana Evrope, prenosi Beta.

OSTALI ČLANCI