RTS Autoportret: Nada Popović Perišić

Slikajući svoj autoportret, Nada Popović Perišić je želela da gledaocima otvori neke dimenzije posmatranja i shvatanja medijskih slika za koje kaže da "nisu nevine već da čovek mora da ume da ih tumači".

"Kao saradnica na emisiji posvećenoj "odslikavanju" njenog autoportreta, Nada Popović Perišić bila je izuzetno zanimljiva, saradljiva i vrlo inspirativna. Ako bih analizirala sve autoportretiste - ugledne ličnosti naše kulture i umetnosti sa kojima sam do sada pripremala "Autoportret" - čini mi se da sam od Nade najviše naučila.", poverila je za internet portal RTS-a Tijana Paunković, urednica emisije.

U trećem izdanju nove TV emisije "Autoportret", Nada Popović Perišić govorila je o svom revoltu protiv nekih nametnutih ženskih uloga u konzervativnom društvu i načinima na koje se ona još kao devojčica igrala sa takvim modelima.

Novinarki Radmili Stanković odgovarala je na pitanja iz vremena svog ministrovanja, poverila je kako lift na njenom fakultetu može da bude tajno mesto, ukoliko se teskoba malog prostora iskoristi za dobijanje pravih informacija od studenata sa kojima se slučajno našla u liftu...

Urednik treće emisije "Autoportret" je Tijana Paunković, scenarista Nataša Drakulić a reditelji Miodrag Kolarić i Igor Basorović.

Scenaristkinje: Nataša Drakulić, Tamara Baračkov i Kristina Đuković
Režija video sekvenci/TV priloga: Igor Basorović, Milan Jovanović, Katarina Rogić, Ivan Milanović
Reditelji u studiju: Darko Kamarit, Ivan Milanović Vanja i Miodrag Kolarić

Urednice emisije: Tijana Paunković i Snežana Stamenković Jojić 
Glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa RTS je Nebojša Bradić.

"Autoportret", RTS 1, ponedeljkom u 22.00

OSTALI ČLANCI