Studenti pomažu deci Prihvatilišta

Humanitarni projekat Studenti deci Prihvatilišta pokrenuli su studenti Fakulteta za medije i komunikacije i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu kako bi pomogli akciju "Pobedi za decu Prihvatilišta" koja je pokrenuta pre dve godine.

Štićenici Prihvatilišta su deca uzrasta od sedam do 18 godina koja su žrtve nasilja i zlostavljanja, žrtve trgovine ljudima, zanemarivanja, deca bez roditeljskog staranja i deca ulice.

Trenutni kapaciteti ustanove u kojoj boravi njih 23, su svega 250 kvadrata i 16 kreveta (osam muških i osam ženskih). Cilj projekta je preseljenje Prihvatilišta u veći prostor minimalne površine 400 kvadrata , sa povećanjem kapaciteta na 30 kreveta. Početna suma novca sa kojom se može pregovarati o obezbeđivanju novog doma za ovu decu je 200.000 evra.

Nažalost, tokom proteklih nekoliko godina u ovu ustanovu su dolazili mnogi sa ciljem da im pomognu i odustajali. Još početkom 2009. dobili su obećanje da će do kraja godine deca dobiti novi prostor, ali preseljenje Prihvatilišta, i pored svih problema koji prate njihov opstanak na postojećoj lokaciji, još uvek nije sprovedeno.

Ukoliko želite da se priključite projektu više informacija možete dobiti na Facebook stranici Studenti deci Prihvatilišta ili na e-mail: studentideciprihvatilista@gmail.com.

OSTALI ČLANCI