Buduće novinarske zvezde regiona u Beogradu

Studenti novinarstva iz regiona okupili su se danas u Beogradu na regionalnom seminaru "Mediji u tranziciji" koji će trajati do 1. jula.

Cilj seminara koji se održava na Fakultetu za medije i komunikacije (FMK) je afirmacija regionalne saradnje kroz povezivanje studenata novinarstva i medijske produkcije sa prostora bivše Jugoslavije.

Uloga medija uoči, tokom i posle rata , kao i njihovo funkcionisanje u tranzicionom periodu – teme su koje interesuju današnje studente i daju im veliki prostor za istraživanje i usavršavanje.

Istovremeno, pred njima su veliki izazovi vezani za prilagođavanje savremenim standardima funkcionisanja , digitalizaciji i konvergenciji medija.

O delovanju u tranzicionom periodu, o zamkama, izazovima i budućnosti medija u regionu, govoriće gošće iz Sarajeva i Zagreba, prof. Lejla Turčilo i prof. Iva Biondić, beogradski profesori – Predrag Marković, Jovica Trkulja, Jovan Čekić...

Osim profesora koji se bave teorijom medija, predavanja će održati stručnjaci iz oblasti komunikacija, digitalnih umetnosti i popularne kulture.

Neke od tema predavanja su: Istorija medija i propagande, Mediji i vlast u tranzicionim društvima, Održivost medija u tranziciji, Mediji, marketing i tranzicija, Mediji u regionu - zamke, izazovi, perspektive…

Seminar pohađaju studenti iz Sarajeva (Fakultet političkih nauka), Zagreba (Visoka škola novinarstva) i Beograda (FMK), a osim predavanja, u prostorijama Fakulteta za medije i komunikacije, biće održane i radionice na kojima će učesnici pripremati tekstove na temu stanja u medijima koji će biti objavljeni u izdanju Centra za studije medija Fakulteta za medije i komunikacije.

OSTALI ČLANCI