14.10.2016.

Sony World Photography Awards 2017, najveće takmičenje u oblasti fotografije, otvoreno je za radove profesionalnih fotografa i amatera iz celog sveta.

Autori i autorke mogu besplatno da prijave svoje radove u bilo kojoj od četiri kategorije konkursa – profesionalna, otvorena, za mlade fotografe (od 12 do 19 godina) i za studente fotografije.

Fotografi iz iste zemlje se automatski kvalifikuju za Nacionalnu nagradu te zemlje, prenosi portalmladi.com.

Detaljnije informacije o svakoj kategoriji, uslovima i načinu prijave, kao i informacij o datumu do kada je moguća prijava radova za svaku kategoriju, mogu se pronaći na zvaničnom sajtu www.worldphoto.org.

Sony World Photography Awards nudi brojne pogodnosti za pobednike, među kojima su: najnovija Sony digitalna oprema, novčane nagrade za najbolje radove, izlaganje na izložbi Sony World Photography Awards u Londonu, predstavljanje fotografije u godišnjoj publikaciji takmičenja i drugo.

Imena finalista i finalistkinja takmičenja Sony World Photography Awards 2017 biće objavljena 28. februara 2017. godine, pobednici otvorene kategorije i dobitnici Nacionalnih nagrada biće poznati 28. marta, a svi ostali pobednici 20. aprila 2017. godine.

Radovi finalista i pobednika biće predstavljeni na postavci u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu, koja će trajati od 21. aprila do 7. maja 2017. godine.