13.03.2017.

Koji su tvoji planovi za ovo leto? Ukoliko želiš da upoznaš nove zemlje i kulture, ostvariš nova prijateljstva, usavršiš znanje stranog jezika onda je AIESEC praksa baš za tebe! 
Global Volunteer je internacionalni program volontiranja namenjen mladim ljudima koji žele da rade na ličnom usavršavanju, otkrivanju novih i širenju svoje kulture. Ovaj program praksi čini mreža projekata širom sveta koji se bave temama kao što su multikulturalnost, tolerancija, edukacija mladih i širenje svesti o globalnim problemima poput ljudskih prava, edukacije i liderstva.

Iskoristi letnji raspust i ovo leto pretvori u najlepše iskustvo svog života! Pruža ti se mogućnost da radiš na svom ličnom razvoju kao i na razvijanju liderstva, ali i da upoznaš različite metode rada u svetu i rad u drugačijem okruženju.  

Za praksu Global Volunteer se mogu prijaviti srednjoškolci, studenti, mladi do 29 godina. 

Ukoliko se pronalaziš u ovoj priči, dođi na event Jump Abroad- ovog leta provedi 6 nedelja u inostranstvu koji će se održati 16.03. u 20h na Ekonomskom fakultetu.  Link za prijavu: https://podio.com/webforms/18039373/1211778

Evo šta kažu student koji su već prošli kroz ovo iskustvo:
“Praksu retko čini neka velika stvar ili događaj, to nije samo projekat zbog koga ste došli, već su to sve one sitnice, interne fore, zaljubljivanja, žurke, gubljenje po gradu bez mape, razmenjivanje recepata nacionalnih jela, šaputanje u tri ujutru i nesebično pomaganje jedni drugima. Ni u jednom trenutku svoje prakse nisam želela da odem, a pomisao da ću se rastati od tih ljudi me je s vremena na vreme pratila kao neka crna senka. Sa tim ljudima se, posle tri i po meseca po završetku prakse, čujem svaki dan u našem grupnom chat-u na whatsapp-u. Projekat se bavio srednjim školama, gde smo svi mi, bili dva dana u svakoj školi, i predstavljali svoje kulture i države, a drugi dan bismo imali diskusije sa učenicima bilo o nekom većem problemu u Austriji ili nekoj od naših država. Ova praksa mi je omogućila ne samo da naučim druge ljude nečime, već sam ja bila ta koja je sve vreme učila, bilo to da su veštine koje sam i htela da steknem, timski rad, prezentovanje, komunikacija, upoznala sam sebe, jer sebe najbolje upoznate kada ste van svoje zone komfora.  Od tada prestala sam da putujem da bih „obišla“, već sam počela da putujem da bih proživela!” - Hana Šuica

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 124 zemlje sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj. Za više informacija posetite naš sajt i facebook stranicu.