10.04.2017.

Otvoreni konkurs za novinarske i literarne priloge o skrivenim lepotama Beogradom.

Literarni talenti i mladi koji bi voleli da se iskušaju u novinarskom zanatu – ovo je prilika da vidite svoj rad na portalu namenjeno prezentovanju omiljenih tačaka na mapi Beograda.

Pravimo mrežu mesta u našem gradu koje volimo, o kojima volimo da pričamo, koje preporučujemo, o kojima bismo mogli da pišemo… Kačimo male reflektore iznad onih skrivenih kutaka koje treba videti, ili samo zapisati lični, spomenarski trenutak, koji Beogradu daje to posebno svetlo…

Forma/Medij:

  • - kratka priča,
  • - reportažni ili lirski opis mesta – događaja – ljudi …
  • - song,
  • - PR slogan,
  • - FOTO-razglednica.

Stil: kratko, jednostavno, duhovito, poetično, tačno i provokativno = prilagođeno elektronskom mediju = dovoljno da privuče pažnju uspavanim stanovnicima našeg grada ili budućim posetiocima… Poželjan je multimedijalni prilog (tekst, fotografija, video) – vrednovaćemo sve segmente ali je akcenat na tekstu.

Prijava na konkurs: Priloge slati na mejl organizatora – Udruženje ARSAKTA (www.arsakta.com)arsakta@gmail.com

Konkurs je stalno otvoren: nadamo se da ćemo zajedno istačkati mapu grada: ikonicama vaših priča, zapisa i priloga!

Radionice: Zapisi koji budu imali najviše lajkova imaće život i u drugim medijima, a autorima je otvorena mogućnost za stalno objavljivanje na sajtu BG.tačka, koji je u pripremi. Najvredniji među vama biće pozvani na rad u radionicama, na kojim ćemo kroz redakcijsku obradu priloga učiti osnove novinarskih formi.

Radionice se održavaju u prostoru GNEZDA Kancelarije za mlade Beograda.