10.04.2017.

Francusko-srpska privredna komora organizuje Studentsku nagradu 2017 na temu Održivi razvoj u doba digitalizacije

Na koji način se digitalna transformacija odražava na održivi razvoj? Kako utiče na održivo poslovanje kompanija i kako se može odraziti na održivi razvoj različitih privrednih delatnosti poput poljoprivrede, zdravstva, gradnje i arhitekture, energetike, tgrovine itd?

Ove godine od studenata će se tražiti da izaberu jedan ili više sektora i da daju konkretne, originalne i realne predloge kako digitalizacija može poboljšati poslovanje kompanija u Srbiji i regionu, primenjujući koncept održivog razvoja.

U nastavku možete preuzeti:

Studentska nagrada namenjena je svim srpskim i stranim studentima, koji će na dan 31.12.2017.g. imati do 25 godina starosti,  a koji su upisali školsku 2016/2017 pri nekoj od institucija visokog obrazovanja u Republici Srbiji.


Krajnji rok za podnošenje kandidatura je petak 28. april 2017.g.

Kompletan dosije mora biti dostavljen Komori putem pošte do petka, 28. aprila 2017.g. (krajnji datum na poštanskom žigu) na adresu: Francusko-srpska privredna komora – Studentska nagrada, Kosovska 10/ V, 11000 Beograd.

Istovremeno, esej i formular (u Word ili PDF formatu), kao i video zapis treba poslati i na e-mail adresu: office@ccfs.rs.

Da biste nam olakšali organizaciju, možete nas obavestiti o vašoj nameri da učetvujete pre podnošenja kandidature na office@ccfs.rs (nije obavezno za učešće).

U daljem toku konkursa pet kandidata usmeno će braniti svoj rad pred stručnim žirijem (datum i mesto održavanja u Beogradu će biti naknadno objavljeni).

Sponzori takmičenja će uručiti nagrade u sumi od:

  • 1. nagrada: 1000 EUR, koju dodeljuje „Schneider Electric
  • 2. nagrada: 800 EUR, koju dodeljuje „Elektrovat
  • 3. nagrada: 600 EUR, koju dodeljuje „Enel PS


Nakon odluke žirija, nagrade će biti dodeljene autorima, tokom ceremonije koja će biti praćena koktelom, a kome će prisustvovati članovi Francusko-srspke privredne komore, kao i glavni akteri iz domena održivog razvoja u Srbiji.

Za sve dodatne informacije pišite nam na office@ccfs.rs