Socijalni rad

Uvažavajući napore i strateške planove Vlade Republike Srbije za razvoj socijalne politike i socijalne zaštite, Fakultet za medije i komunikacije od ove školske godine sprovodi mere za unapređenje studijskog programa Socijalni rad.

FMK dovodi istaknute stručnjake i predavače, uvodi nove predmete i obaveznu stručnu praksu u vodećim institucijama. Želimo da naši studenti budu vrhunski obučeni za rad u oblastima kao što su zaštita dece i omladine, ugroženih porodica, žrtava porodičnog i vršnjačkog nasilja, starih lica, osoba sa invaliditetom, siromašnih i obespravljenih.

Online prijavu za upis na FMK možete popuniti na ovom linku
Posetite nas svakog radnog dana u Karađorđevoj 65 u Beogradu, pišite nam na fmk@singidunum.ac.rs ili nas pozovite telefonom na broj (011) 26 26 474. 

Studirajući na programu SOCIJALNI RAD studenti i studentkinje se spremaju za izazovan i kompleksan posao u oblasti zaštite dece i omladine, ugroženih porodica, starih lica, siromašnih i obespravljenih, kao i osoba koji su na različite načine izolovani i marginalizovani u društvu.

Kroz studije se stiču potrebne veštine i znanja u ovoj oblasti istovremeno promovišući poštovanje integriteta i časti individue i vrednost i prosperitet svakog čoveka ponaosob uz razumevanje i poštovanje društvenog, kulturnog, demografskog i političkog konteksta koji oblikuje zajednicu u kojoj živimo.

Opis posla socijalnog radnika podrazumeva saradnju i pružanje pomoći ljudima, porodicama i grupama, koji su socijalno ugroženi, prolaze kroz krizna stanja ili su na različite načine marginalizovani u društvu. U situacijama definisanim zakonom, socijalni radnik intervjuiše individue ili porodice i daje preporuke na osnovu kojih nadležni pravosudni organi donose adekvatne odluke. Uloga socijalnog radnika je, između ostalog, da pruži usluge, smernice i savete koji će osobama, porodicama i grupama u kritičnoj situaciji pomoći da pomognu samima sebi.

Studijski program SOCIJALNI RAD na osnovnim akademskim studijama traje četiri godine, na kojima se stiče 240 ESPB prema standardima Bolonjske deklaracije.

Po završetku studija, stiče se zvanje – DIPLOMIRANI SOCIJALNI RADNIK. Konkurišu svi kandidati koji imaju prethodno završeno srednje četvorogodišnje obrazovanje.

Studijski program čine obavezni i izborni predmeti. Student može uticati na strukturu studijskog programa kroz izborne predmete i oblikovati svoj akademski profil.

Prijavljivanje na konkurs za upis je u toku!

Online prijavu za upis na FMK možete popuniti  na ovom linku
Posetite nas svakog radnog dana u Karađorđevoj 65 u Beogradu, pišite nam na fmk@singidunum.ac.rs ili nas pozovite telefonom na broj (011) 26 26 474.