Digitalne umetnosti

Interesuje te kreativna produkcija, kritičko i kreativno mišljenje, sticanje praktičnog i teorijskog znanja iz oblasti digitalnih medija — fotografije, videa, vizuelnih komunikacija i zvuka?
 

Osnovne studije na akreditovanom studijskom programu DIGITALNE UMETNOSTI traju četiri godine tokom kojih studenti i studentkinje stiču ukupno 240 ESPB kredita (30 ESPB po semestru).

Na prvoj godini osnovnih studija svi kursevi su obavezni. Od druge godine studija, studenti i studentkinje se kroz izbor glavnog i sistem izbornih kurseva opredeljuju za sledeća usmerenja:
 Fotografija
 Vizuelne komunikacije
Film/Video
Zvuk

Studijski program Digitalne umetnosti na Fakultetu za medije i komunikacije je interdisciplinarni, crossing media program koji omogućava sticanje praktičnog i teorijskog znanja iz oblasti digitalnih medija: fotografije, videa, vizuelnih komunikacija i zvuka. Cilj studijskog programa je kreativna produkcija, povezivanje praktičnog i teorijskog znanja kao i istraživanje kreativnog mišljenja.

Nakon završenih studija studenti i studentkinje su osposobljeni da se profesionalno bave specifičnim stručnim poslovima iz širokog raspona zanimanja koja uključuju profesionalnu umetničku praksu u digitalnim medijima, umetničku direkciju u oblastima kao što su dizajn, advertajzing, video grafika, kratke video forme, internet kao i kritičku recepciju i interpretaciju digitalne kulture.