25.06.2013.
Otvoreno predavanje: Politička geografija Izraela/Palestine: aparthejd ili konfederacija?

Letnja škola komparativnih studija konflikta 2013. i Centar za komparativne studije konflikta Fakulteta za medije i komunikacije pozivaju sve zainteresovane na otvoreno predavanjePolitička geografija Izraela/Palestine: aparthejd ili konfederacija?“, koje će održati profesor Oren Jiftahel sa Univerziteta Ben-Gurion (Izrael).

Predavanje će se održati u utorak 02.07. u 18.30 časova u Sali 8 na četvrtom spratu FMK.

Profesor Oren Jiftahel sa Univerziteta Ben-Gurion u Izraelu predstaviće izraelsko-palestinski konflikt iz ugla političke geografije. Govoriće o dilemama akademika, intelektualaca, političara i kreatora zvanične politike o mogućim budućim odnosima Izraela i Palestine. Da li politike ove dve države mogu da koegzistiraju? Da li će se izraelska okupacija produbiti i dodatno nalikovati režimima aparthejda?

Posmatrajući izraelsko-palestinski konflikt kroz komparativni okvir, profesor Jiftahel piše o etnokratskim režimima u Izraelu, Šri Lanki, Estoniji i Južnoafričkoj Republici (Ethnocracy: Land and Identity Politics in Israel/Palestine).

Pored akademskog rada, Oren Jiftahel je i jedan od najuticajnijih mislilaca i aktivista u oblasti ljudskih prava u Izraelu.

Za detaljniju biografiju profesora Orena Jiftahela kliknite ovde.

Za više informacija o ovogodišnjoj Letnjoj školi komparativnih studija konflikta na Fakultetu za medije i komunikacije, pogledajte sajt Centra za komparativne studije konflikta.
OSTALE VESTI