08.03.2014.
Radionica "White City / White Canvas / White Noise" na FMK

Fakultet za medije i komunikacije u saradnji sa ArtScience Interfaculty, Royal Conservatoire / Royal Academy of Arts iz Haga od 3. do 14. marta 2014. godine u Beogradu organizuje radionicu "White City / White Canvas / White Noise". Učesnici radionice su studenti Departmana za digitalne umetnosti FMK i studenti holandskog ArtScience Interfaculty.

Studenti će na radionici kroz istraživanje savremenih umetničkih dela i značajnih delova prošlosti Beograda sa kritičkog stanovišta ponuditi jedno novo perceptivno iskustvo grada. Radionica se bavi immersive art-om (umetnošću uranjanja) u urbanim sredinama, čiji je cilj postizanje potpunog iskustva posmatrača / učesnika kroz manipulisanje raznih oblika i materijala. Termin immersion (uranjanje) je široko rasprostranjen u umetnosti i industriji zabave i odnosi se na multisenzorijalnost, hiperrealnost i psihološke aktivnosti.

Na koji način se može “uroniti” u grad?
Kako grad funkcioniše kao naša nova priroda?
Kako se grad povezuje sa klasičnom prirodom? 
Beograd će, imajući u vidu njegovu istoriju i kulturu, studentima poslužiti kao belo platno, beo šum koji treba oblikovati u jedno drugačije, novo okruženje.

Radionicu "White City / White Canvas / White Noise" vode:

Javne prezentacije radova učesnika radionice biće održane 13. marta u Novoj iskri i 15. marta u Kući kulture Fakulteta za medije i komunikacije (Terazije 34), sa početkom u 19 časova.

Dobrodošli!

OSTALE VESTI