13.03.2014.
Ministar pravde čestitao pobedu studentima FMK
Ministar Selaković i student FMK Matija Dragojević na prijemu u Ministarstvu pravde i državne uprave

Ministar pravde i državne uprave Republike Srbije Nikola Selaković primio je danas delegaciju studenata Fakulteta za medije i komunikacije i Fakulteta političkih nauka koji su odneli pobede na evropskim debatnim turnirima u Lajdenu, Budimpešti i Beču.

Studenti psihologije na Fakultetu za medije i komunikacije Stefan Mitrović i Matija Dragojević osvojili su svoj prvi međunarodni debatni turnir u holandskom gradu Lajdenu, u februaru mesecu. Studenti FMK su bili jedini predstavnici Srbije na ovom turniru.

“Učestvovati na takmičenju gde se takmiče timovi iz 96 zemalja i pobediti veliki je uspeh”, istakao je ministar Selaković, a navodi se u saopštenju Ministarstva pravde i državne uprave. “Kritičko mišljenje treba razvijati kod mladih ljudi kako bi oni kada dođu na fakultete mogli da pažljivo i na analitički način sagledavaju i preispituju gradivo”, istakao je ministar.

Pored nagrađenih studenata - FMK-a Matije Dragojevića i Stefana Simića, FPN-a Marije Simić, Helene Ivanov i Stefana Siridžanskog, prijemu su prisustvovali i asistent na Fakultetu organizacionih nauka i koordinator Debatnog kluba Svetlana Jovanović, predsednik Studentske konferencije univerziteta Srbije Danilo Jeremić, predsednik organizacije “Otvorena komunikacija” Predrag Petrićević, kao i predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu Andrijan Lemut.

OSTALE VESTI