09.05.2014.
FMK otvara Kuću kulture na Terazijama
Kuća kulture Fakulteta za medije i komunikacije biće otvorena 16. maja nizom kulturno-umetničkih događaja.

Kuća kulture Fakulteta za medije i komunikacije smeštena je na Terazijama 34 u zdanju poznatom kao Krsmanovićeva kuća, privremenom dvoru u kome je 1918. godine proglašena Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca. Kuća je tokom godina menjala svoju namenu, a zbog svog raskošnog izgleda i važnih istorijskih događaja koji su se na ovom mestu odigrali, zdanje je 1964. godine proglašeno Spomenikom kulture od velikog značaja.

Fakultet za medije i komunikacije će svečanošću, koja će se održati u petak 16. maja, ovo čuveno beogradsko zdanje ponovo otvoriti za javnost. Kuću kulture smo zamislili kao prostor otvoren za sve koji žele da unaprede kulturnu scenu u Srbiji, razvijaju nove oblike mišljenja i umetničkih formi.

Nov prostor kulture otvorićemo izložbom Miloša Tomića „Lopte“, kao i radovima kojima je profesor Tomić ove godine predstavio Srbiju na Bijenalu savremene umetnosti u Veneciji. Studenti digitalnih umetnosti u klasi profesora Dorijana Kolundžije predstaviće svoje interaktivne instalacije, a u saradnji sa novinskom agencijom Tanjug javnost će imati priliku da vidi izložbu do sada neobjavljivanih fotografija Terazija nastalih u periodu od dvadesetih do devedesetih godina prošlog veka.  Program Kuće kulture prve nedelje po otvaranju činiće i tribina u organizaciji fakultetskog Media centra.

Kuća kulture Fakulteta za medije i komunikacije biće otvorena za sve posetioce 17. maja od 18 časova u okviru Noći muzeja, a više informacija o izložbama koje te noći možete posetiti u zdanju na Terazijama 34 pogledajte ovde.

Tekst koji je profesor Predrag J. Marković napisao o istoriji kuće Krsmanovića možete pročitati na ovom linku.

OSTALE VESTI