30.05.2014.
Noć muzeja u Kući kulture FMK

Kuća kulture Fakulteta za medije i komunikacije biće otvorena za sve posetioce 7. juna 2014. godine od 18 do 02 časa u okviru manifestacije Noć muzeja.

Posetioci će imati priliku da vide novu izložbu Miloša Tomića "Lopte", kao i "Muzikalne dnevnike" kojima je profesor Tomić ove godine predstavio Srbiju na Bijenalu savremene umetnosti u Veneciji. Studenti digitalnih umetnosti u klasi profesora Dorijana Kolundžije predstaviće svoje interaktivne instalacije, a u saradnji sa novinskom agencijom Tanjug javnost će moći da vidi izložbu do sada neobjavljivanih fotografija Terazija nastalih u periodu od dvadesetih do devedesetih godina prošlog veka.

Kuća kulture smeštena je na adresi Terazije 34, u zgradi koja je proglašena za spomenik kulture. Poznata je kao privremeni dvor u kojem je, 1918. godine, proglašena Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca, ali i kao nekadašnji Omladinski dom, a kasnije i kao zgrada Protokola. U sklopu Fakulteta za medije i komunikacije ova važna istorijska građevina dobija sasvim nov sadržaj. Kuća kulture je zamišljena kao otvoren prostor za sve koji žele da aktivno unaprede kulturnu scenu u Srbiji, razvijaju kulturu dijaloga i nove oblike mišljenja i učestvuju u kreiranju najraznovrsnijih umetničkih formi.

Program Kuće kulture u Noći muzeja i detaljniji opis izložbi možete naći ovde.

OSTALE VESTI