20.06.2014.
Peta međunarodna Letnja škola komparativnih studija konflikta na FMK
Učesnici Letnje škole komparativnih studija konflikta 2013.

Centar za komparativne studije konflikta Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu od 30. juna do 7. jula organizuje petu međunarodnu Letnju školu komparativnih studija konflikta koja okuplja mlade istraživače iz celog sveta.

Petu godinu za redom Letnja škola komparativnih studija konflikta pored učesnika iz regiona okuplja više od 60 mladih istraživača iz celog sveta, koji razmenom znanja i iskustava doprinose akademskom razvoju i boljem razumevanju različitih političkih konteksta.Učesnici ovogodišnje letnje škole dolaze iz više od 20 zemalja sveta, iz vodećih akademskih institucija u SAD, Velikoj Britaniji, Švajcarskoj, Izraelu, Libanu, Brazilu, Australiji,  itd.

Tokom jednonedeljnog interdisciplinarnog programa učesnici će pohađati četiri kursa:

 „Re-imagining“ the Balkans - Inquiries into Diversity, Borders and Migration, koji vodi dr Jelena Tošić sa Departmana za socijalnu i kulturnu antropologiju Univerziteta u Beču (Austrija);
 
• Rethinking Transitional Justice: Lessons from the Balkans and Beyond, dr Olivere Simić sa Pravnog fakulteta Univerziteta Grifit u Kvinslendu (Australija);

 • From the Discourse of Brotherhood and Unity to the Discourses of EU Integration: The Case of "Transition" in Serbia,  dr Jelisavete Blagojević sa Fakulteta za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum u Beogradu (Srbija);

 • The Challenge of International Intervention: Balancing Justice And Order, dr Maksin Dejvid sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sariju (Velika Britanija).

Profesorka Idit Zertal, jedna od vodećih mislilaca u Izraelu danas, održaće otvoreno predavanje pod nazivom “Oh, What a Lovely/Useful Catastrophe: On Victims, Victimhood, and Victimizers” učesnicima letnje škole, studentima i predavačima FMK i zainteresovanoj javnosti. Predavanje će biti održano u sredu, 2. jula, u 18.30 časova na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu (Karađorđeva 65), na engleskom jeziku. 

Više informacija o kursevima i programu Letnje škole komparativnih studija konflikta možete pronaći ovde.

Centar za komparativne studije konflikta Fakulteta za medije i komunikacije (CFCCS) je osnovan 2008. godine sa ciljem da otvori prostor za obrazovanje i razmenu akademskih građana regiona i sveta kroz komparativne studije dinamike konflikta.

OSTALE VESTI