27.02.2012.
Gostovanje Etjena Balibara na Fakultetu za medije i komunikacije

Čuveni svetski filozof Etjen Balibar, profesor filozofije na Université Paris X, gostovao je 8. decembra na Fakultetu za medije i komunikacije, u organizaciji FMK Centra za medije i komunikacije i Katedre za master program iz studija realnosti.

U sklopu posete profesora Balibara, Fakultet za medije i komunikacije je organizovao dva događaja: predstavljanje prevoda Balibarove knjige “Nasilje i civilnost”, objavljene u izdanju Centra za medije i komunikacije i Multimedijalnog instituta MAMA, Zagreb (Original: Étienne Balibar, Violence et Civilite, Les Editions Galille, Paris, 2010); i okrugli sto na temu “European Construction at Final Crisis?”, u kome su uz profesora Balibara učestvovali i Obrad Savić, Jovan Čekić i Jelisaveta Blagojević (FMK), Petar Milat i Tomislav Medak (MAMA, Zagreb). Oba događaja bila su otvorena za sve zainteresovane posetioce.

Tokom gostovanja na Fakultetu za medije i komunikacije, koje je izazvalo veliko interesovanje naših studenata, profesor Etjen Balibar dao je intervju za FMK radio, u kome je govorio o aktuelnim problemima Evrope. Intervju sa profesorom Balibarom možete poslušati ovde ili pročitati na sajtu FMK radija. 

OSTALE VESTI