10.09.2014.
Razgovor o romanu "Paradajz" Đorđa Miketića u Kući kulture
Foto: beforeafter.rs

U Kući kulture Fakulteta za medije i komunikacije (Terazije 34) u utorak, 16. septembra u 20 časova održaće se razgovor o romanu "Paradajz" Đorđa Miketića. Đorđe Miketić je student završne godine FMK na smeru Literatura i komunikacije, a roman je objavila beogradska “Geopoetika”.

U razgovoru će učestvovati: dekanka Nada Popović Perišić (pozdravna reč), Biljana Srbljanović, dramska spisateljica, Vladimir Bajac, književnik i urednik “Geopoetike”, profesor Novica Milić, i Đorđe Miketić, autor romana.

Đorđe Miketić rođen je 1978. u Beogradu. Srednju školu završio je u Čarlstonu, Južnoj Karolini, a Stomatološki fakultet u Beogradu. Na istom fakultetu završava i specijalizaciju iz implantologije i oralne hirurgije, a kao stipendista švajcarskog ITI Instituta, nastavlja specijalizaciju iz iste oblasti na Univerzitetskoj klinici u Bonu.
Ljubav prema književnosti i pisanju kod njega se razvijaju paralelno. Nekoliko godina je bio glavni urednik stručnog časopisa „Stomatolog“, pisao je blog, priče, pesme. Do sada je objavio nekolicinu tekstova i pesama u novinama i studentskim časopisima. Na završnoj je godini osnovnih studija književnosti na smeru Literatura i komunikacija, Fakulteta za medije i komunikacije na Univerzitetu Singidunum u Beogradu. "Paradajz" je njegov prvi roman.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju razgovoru.

OSTALE VESTI