26.09.2014.
Umetnica performansa Elana Katz u Kući kulture FMK
© elana-katz.com

Fakultet za medije i komunikacije poziva sve zainteresovane na javno predavanje umetnice performansa Elane Katz, koje će se održati u utorak, 30. septembra sa početkom u 18 časova u Kući kulture Fakulteta za medije i komunikacije, Terazije 34. Predavanje je na engleskom jeziku bez prevoda, a ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

Elana će govoriti o performansu kao umetničkoj praksi, a njena sagovornica će biti Milica Lapčević, umetnica i novinarka u kulturi.

O umetnici:
Elana Katz je američka umetnica sa sedištem u Berlinu, Nemačka. Njen rad često podrazumeva istorijsku dimenziju, kroz koju umetnica konforontira kulturne konvencije, kritički ispituje složenosti kontradikcija, i stvara iskustva koja imaju za cilj da se zaborave pretpostavljeni postulati. Kao stipendistkinja DAAD-a 2010. nastavlja postdiplomske studije, a 2011. godine postaje stipendistkinja fonda „Franklin Furnace“. Učestvovala je kao performer u retrospektivnoj izložbi Marine Abramović u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku 2010. godine, izlagala u galeriji „Location One“ u Njujorku 2011. godine, Kraljevskoj akademiji lepih umetnosti u Belgiji iste godine, „Freies“ muzeju u Berlinu 2012., „Diehl Cube“ u Berlinu 2013., i „P.P.O.W.“ galeriji u Njujorku 2013. godine. 

Više o radu Elane Katz možete saznati na njenom zvaničnom sajtu.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju predavanju.

OSTALE VESTI