29.09.2014.
"Teorija interfejsa" Olega Jeknića u Novoj iskri

U četvrtak 2. oktobra u Dizajn inkubatoru Nova iskra (Gavrila Principa 43) kroz predavanje će biti predstavljeno novo izdanje Fakulteta za medije i komunikacije – "Teorija interfejsa" Olega Jeknića, gostujućeg predavača FMK – prve knjige u našem regionu koja se bavi relativno novom naučnom temom interfejsa u okvirima medijske teorije.

Oleg Jeknić se u svojoj knjizi "Teorija interfejsa" bavi redefinisanjem pojma interfejs, njegovom upotrebom i artikulacijom, radi boljeg razumevanja promena koje su donele savremene komunikacione tehnologije. Različite ideje o prirodi intefejsa i zaključci do kojih se dolazi mogu poslužiti kao inspiracija za sagledavanje celokupne problematike medija na nov način. Više o predavanju možete saznati na zvaničnom sajtu Nove iskre.

Oleg Jeknić je filmski i televizijski reditelj. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a zvanje doktora nauka stekao je na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Tokom devedesetih, režirao je više reklamnih i muzičkih spotova, dokumentaraca kao i kratkih igranih filmova od kojih su, na festivalima i u kritici, najviše ostali zapaženi "Uske staze" i "Igra piona". U teorijskim radovima se bavi zasnivanjem teorije interfejsa kao nove oblasti u okviru teorije medija. Predaje na Univerzitetu umetnosti u Beogradu i gostujući je predavač na Fakultetu za medije i komunikacije, gde drži kurs Teorija interfejsa.

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane. 

OSTALE VESTI