14.04.2015.
Razgovor o knjizi "Manifesti ravnice" u Kući kulture

Fakultet za medije i komunikacije vas poziva na razgovor o knjizi Mirka Sebića "Manifesti ravnice", koji će se održati  u sredu, 15. aprila u 19 časova u Kući kulture, Terazije 34.

Učestvuju:
- Nadežda Radović, spisateljica
- Mirjana Stošić, Fakultet za medije i komunikacije
- Mirko Sebić, autor knjige.

U knjizi "Manifesti ravnice", autor pokušava da osmisli i naznači Ravnicu kao utemeljujući princip drugačijeg mišljenja i sagledavanja stvari. Knjiga "Manifesti ravnice" predstavlja nesistematičnu ali konzistentnu prologomenu za misao o Ravnici kao o izvoru drugačijeg sagledavanja i doživljavanja sveta, i u krajnoj liniji drugačijeg delanja u svetu, zato što pokušava da ukaže na neke prisutne ali nevidljive mogućnosti mišljenja i stvaranja. Ovo je knjiga za sanjive i ranjive revolucionare, za sve one melanholične utopiste koji bi da menjaju svet  ne Mačem već Rečju.

Reč o autoru:
Mirko Sebić  (1962) je urednik, novinar, kritički pisac i esejista. Bavi se oblastima filozofije medija, studije kulture i socijalnog kriticizma. Pre knjige "Manifesti ravnice", objavio je knjigu eseja "Hotel Panonija" (2007). Od 1988. godine uređivao je više magazina i specijalizovanih revija. Objavio je preko 400 tekstova različitih žanrova u brojnim publikacijama u Srbiji i regionu. Objavio je više naučnih radova iz oblasti filozofije i filozofije medija i učestvovao na međunardnim skupovima o medijskim temama. Glavni je i odgovorni urednik časopisa za savremenu kulturu Vojvodine NOVA MISAO.

OSTALE VESTI