19.03.2012.
Međunarodna konferencija "(Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik − Akcija!"

Na Fakultetu za medije i komunikacije će se od 29-31. marta održati radionice u okviru međunarodne konferencije "(Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik − Akcija!".

Dvanaest grupa od po deset studenata će istražiti javni prostor Savamale kao poligona za kreativne intervencije. S akcentom na aktivizam i kontekstualizovanu reakciju, svaki od mentora će sa studentima zaokružiti kreativni proces kroz diskusiju, istraživanje i vizuelnu artikulaciju. Mentori studentskih radionica su: Rafaela Dražić, Ana Matić i Adela Zejnilović, A3 Format grupa, Toni Kredland i Glen Orton, The Miha Artnak, Damir Bralić, Miloš Ilić, Slobodan Jovanović, Slavimir Stojanović, Mane Radmanović i Jordan Cvetanović, Ivan Vidović & Stefan Unković (aka Weedzor &FuckNewRave), Grupa Škart. Na radionicama će učestvovati 120 studenata iz cele regije.

Međunarodna konferencija "(Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik" predstavlja četvorodnevnu seriju predavanja, diskusija, radionica i izložbi renomiranih autora, dizajnera i teoretičara iz Srbije, regiona i Evrope. Projekat je prevashodno namenjen studentima umetničkih fakulteta i fakulteta za dizajn iz regiona, ali i mladim profesionalcima i široj publici. Treća konferencija nosi naziv "Akcija!", a više o programu konferencije možete pročitati na www.blokovi.org.

Autorke najave ovogodišnje konferencije "(Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik − Akcija!" su studentkinje master programa Digitalne umetnosti i novi mediji FMK Nada Kostić i Vera Sablić.

 

OSTALE VESTI