21.03.2012.
Debatni klub na Fakultetu za medije i komunikacije

Fakultet za medije i komunikacije i "Otvorena komunikacija" vas pozivaju na prezentacionu debatu koja će se održati 21.03. u Sali 1 Fakulteta za medije i komunikacije od 18:30 časova, kojom bismo otpočeli rad debatnog kluba na Fakultetu i time prijem svih zainteresovanih članova.

Tema debate je: “Ovaj dom veruje da su pirati heroji savremenog doba”.

Cilj "Otvorene komunikacije" je dvojak – kroz debatne klubove na beogradskim univerzitetima razvija debatu kao obrazovni metod, a organizacijom javnih tribina, seminara i saradnjom sa drugim nevladinim organizacijama razvija kulturu dijaloga u srpskom društvu, promovišući slobodu govora i toleranciju kao sredstva političke i društvene komunikacije. "Otvorena komunikacija" se bavi debatom već četrnaest godina i trenutno ima oko 200 aktivnih članova u okviru debatnih klubova na 8 različitih fakulteta.

Šta dobijate od debate?
- Jačate samopouzdanje, ubedljivost i time svoj javni nastup;
- Veću informisanost i analitičnost;
- Učestvovanje na brojnim seminarima i turnirima u zemlji i inostranstvu;
- Učenje kroz interaktivan rad i razvijanje takmičarskog i timskog duha;
- Veštine koje će vam olakšati dolazak do posla i uspeh u njemu.

EUDC 2012

Zahvaljujući napornom radu svojih članova, zatim osvojenim priznanjima na turnirima širom Evrope, "Otvorena komunikacija" je dobila poverenje da avgusta 2012. godine bude domaćin Evropskog univerzitetskog debatnog prvenstva. Sedamsto najboljih studenata i debatera iz cele Evrope, od Oksforda do Antalije, naći će se u Beogradu, koji će tih dana biti centar kritičkog razmišljanja i kulture dijaloga, a novi debateri će imati priliku da učestvuju u ovom projektu i time steknu jedno zanimljivo i poučno iskustvo.

Svi zainteresovani za radionice FMK i "Otvorene komunikacije" mogu se javiti na e-mail: sara.tamindzic@fmk.edu.rs

OSTALE VESTI