25.05.2015.
Razgovor sa Levom Manovičem na FMK

Fakultet za medije i komunikacije vas poziva na razgovor sa Levom Manovičem, uglednim profesorom na Odeljenju za vizuelne umetnosti Kalifornija Univerziteta u San Dijegu (UCSD) i Gradskog univerziteta Njujorka (The Graduate Center, City University of New York), koji će se održati u utorak, 26. maja u Sali 10 na petom spratu FMK, sa početkom u 13 časova. Razgovor će moderirati Jovan Čekić, šef Departmana za digitalne umetnosti FMK , a svi zainteresovani su pozvani da se priključe diskusiji. 

Profesor Manovič će istog dana u 19 časova u Dvorani Kulturnog centra Beograda (Kolarčeva 6) održati predavanje pod nazivom "Vizuelizacija Instagrama: selfiji, gradovi, protesti ".

Lev Manovič je autor čuvene knjige "Jezik novih medija" (The Language of New Media, 2001.) koja se smatra najiscrpnijom istorijom medija posle Mekluana. Centar za savremenu umetnost u Beogradu izdao je zbornik njegovih tekstova „Metamediji“ 2001. Rođen je u Moskvi gde je studirao slikarstvo, arhitekturu i računarsko programiranje. Jedan je od vodećih teoretičara novih medija. Od 1981. živi u Njujorku gde je magistrirao na studijama eksperimentalne psihologije. Osnivač je i direktor Inicijative za softverske studije (Software Studies Initiative).

Profesor Manovič u Beogradu gostuje u okviru projekta "Media Art", edukativnog programa predavanja, prezentacija i radionica iz oblasti digitalnih medija i video umetnosti koje organizuju Kulturni centar BeogradaMuzej savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu i Fakultet za medije i komunikacije u Beogradu tokom aprila, maja i juna 2015. godine. 

Program gostovanja Leva Manoviča:

25. maj u 13:00h
Muzej savremene umetnosti Vojvodine - Kino sala | Dunavska 37, Novi Sad
tema: Kako gledati u 10 miliona slika? Vizuelizacija velikih podataka kao umetnički i istraživački alat 

26. maj u 13:00h
Fakultet za medije i komunikacije, Karađorđeva 65
Sala 10, peti sprat
Razgovor sa Levom Manovičem 

26. maj u 19:00h
Dvorana Kulturnog Centra Beograda, Kolarčeva 6
tema: Vizuelizacija Instagrama: selfiji, gradovi, protesti

Predavanja i prezentacije se simultano prevode. Radionice, kao i razgovor održavaju se na engleskom jeziku.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju predavanjima.

Galeriju fotografija sa gostovanja profesora Manoviča na FMK možete pogledati ovde.

OSTALE VESTI