24.06.2015.
Otvoreno predavanje i razgovor novinara sa Amirom Has

Fakultet za medije i komunikacije i Centar za komparativne studije konflikta (CFCCS) u Beogradu vas pozivaju na otvoreno predavanje Amire Has, dopisnice sa Zapadne obale izraelske dnevne novine Haaretz, pod nazivom “Palestina i Izrael: Fragmentacija pod prividom mirovnog procesa”, koje će se održati u utorak30. juna, sa početkom u 18.30 časova na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu (Sala 8 / 4. sprat, Karađorđeva 65).

Razgovor pod nazivom "Dileme (ne)objektivnih novinara: Razgovor novinara sa Amirom Has"  će se održati u sredu, 1. jula 2015. godine u 17.30 časova u Kući kulture Fakulteta za medije i komunikacije (Terazije 34), a pored gošće iz Ramale, u razgovoru će učestvovati naši renomirani novinari i ratni reporteri Veljko ĐurovićAleksandar VasovićAleksandra NikšićZoran Kusovac i Antonela Riha, koja će moderirati razgovor. 

Razgovor sa novinarima i predavanje su na engleskom jeziku i oba događaja su otvorena za javnost.

Amira Has (Amira Hass) je rođena u Jerusalimu 1956. godine, a krajem osamdesetih godina se pridružila redakciji Haaretz-a kao dopisnica za Okupirane teritorije, gde je radila sve do 1993. godine. Tokom ovog perioda živela je tri godine u Gazi, a to iskustvo joj je poslužilo kao osnova za njenu već čuvenu knjigu “Drinking the Sea at Gaza”. Od 1997. godine živi u Ramali, na Zapadnoj obali.

Oba događaja organizovana su u okviru šeste međunarodne Letnje škole za komparativne studije konflikta, koja se održava od 28. juna do 5. jula 2015. godine na FMK. Više o Letnjoj školi i radu Centra za komparativne studije konflikta pri Fakultetu za medije i komunikacije možete saznati ovde.

OSTALE VESTI