18.08.2015.
Otvorena Međunarodna letnja škola seksualnosti, kulture i politike u Beogradu

Centar za istraživanje kultura, politika i identiteta (IPAK.Centar) u saradnji sa Fakultetom za medije i komunikacije u Beogradu od 16. do 23. avgusta organizuje međunarodnu Letnju školu seksualnosti, kulture i politike.

Letnja škola okuplja mlade studente postdiplomskih studija, teoretičare i predavače iz celog sveta i promoviše platformu za istraživanja i transdisciplinarne teorijske refleksije o kompleksnim vidovima preplitanja seksualnosti, kultura i politika.

Program Letnje škole obuhvata predavanja relevantnih i svetski istaknutih predavača/istraživača: Li Edelmana (SAD), Lin Hafer (SAD), Bojana Mančeva (Bugarska/Francuska), Elizabete von Samsonov (Austrija), Jeni Sunden (Švedska), Suzane Pasonen (Finska), Mirjane Stošić  (Srbija) i Ane Hofner (Austrija).

U ponedeljak, 17. avgusta, Ane Hofner (Akademija lepih umetnosti, Beč) će održati otvoreno predavanje "Kvirnost pamćenja(The Queerness of Memory), a u četvrtak 20. avgusta prof. Lin Hafer (Emori Univerzitet SAD) održaće predavanje pod nazivom Strani Eros(Strange Eros). Oba predavanja će se održati na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu (Karađorđeva 65), sa početkom u 19:30 časova. Predavanja i diskusije su organizovani na engleskom jeziku.

Cilj Letnje škole je da podstakne razmenjivanje i preispitivanje geopolitički uslovljenih diskursa u izučavanju seksualnosti, studije roda i queer teorije. Na prethodne tri Letnje škole predavanja su održali neki od najistaknutujih predavača iz oblasti seksualnosti, roda, kultura i politika, iz regiona i širom sveta, uključujuči David M. Halperin, Marina Gržinić, Jelisaveta Blagojević, Jamie Heckart, Michael O'Rourke, Antke Engel, Tomasz Sikora, Bracha Ettinger, Judith Jack Halberstam, i Eszter Timar.

Letnja škola za seksualnosti, kulture i politike 2015 finansijski je podržana od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Rekonstrukcije ženskog fonda, Finnagore, Ambasade Švedske u Beogradu i kompanije Trampex.

Više informacija o programu škole možete pronaći ovde.  

OSTALE VESTI