22.03.2012.
Stipendije studentima FMK za učešće na 15. Ohridskom letnjem univerzitetu - Seksualnosti kulture i politike

Euro-Balkan Institut iz Skoplja u saradnji sa Fakultetom za medije i komunikacije najavljuje 15. Ohridski letnji univerzitet, koji će se održati od 12-30. avgusta u Ohridu, Makedonija. 

Tema Ohridskog Letnjeg univerziteta 2012. je “Queerness, Community, and Capital: Towards New Alliances of the Political”.

Ovogodišnji Letnji instutut za seksualnosti, kulture i politike je novi stalni projekat Departmana za studije roda na Institutu za društvene i humanističke nauke „Euro-Balkan“ iz Skoplja. Cilj Letnjeg instituta je da okupi studente i studentkinje i mlade istraživače i istraživačice iz svih krajeva Evrope i promoviše zajednički okvir za istraživanja i trans-disciplinarna teoretska promišljanja o kompleksnim načinima preplitanja i međusobnog uslovljavanja seksualnosti, kulture i politike, i da na taj način dovede do razmene i preispitivanja geopolitički određenih diskursa u istraživanju seksualnosti, studija roda i queer teorije. 

Fakultet za medije i komunikacije je za svoje studente i studentkinje obezbedio pet stipendija u iznosu od 50% od ukupne cene školarine. Molimo sve zainteresovane da do 15. maja pošalju CV i motivaciono pismo na adresu jelisaveta.blagojevic@fmk.edu.rs.
Svi studenti i studentkinje Fakulteta za medije i komunikacije koji do ovog roka ne pošalju CV i motivaciono pismo i dalje će biti u mogućnosti da se prijave za učešće na Letnjem institutu, ali ne i da konkurišu za stipendiju.

Detaljnije o programu i uslovima konkursa na ovogodišnji Ohridski letnji univerzitet možete pogledati na zvaničnoj stranici Euro-Balkan Instituta.

Kontakt:

Jelisaveta Blagojević, direktorka Letnjeg instituta
Email: jelisaveta.blagojevic@fmk.edu.rs

Slavčo Dimitrov, koordinator Letnjeg instituta
Email: slavco.euba@gmail.com

OSTALE VESTI