24.09.2015.
Međunarodni dan etike u medijima u Kući kulture FMK
Kuća kulture Fakulteta za medije i komunikacije, Terazije 34

Fakulet za medije i komunikacije obeležava Međunarodni dan etike u medijima u ponedeljak, 28. septembra u Kući kulture na Terazijama, gde u 12 časova započinje okrugli sto koji će okupiti vrsne novinare. Zoran Ćirjaković, izveštač Njuzvika i Los Anđeles tajmsa, spoljnopolitički komentator B92, lucidni analitičar stvarnosti, Ljubica Gojgić dugogodišnja novinarka B92 koja je uspešnu novinarsku karijeru nastavila na RTV Vojvodina i Marko Subotić novinar televizije Al Džazira govoriće o etičkim izazovima sa kojima se novinari svakodnevno susreću.

Učesnici tribine će imati dosta toga da kažu o etici, korupciji, monopolima, pa i kriminalu u našim i svetskim medijima. Zajedno sa ostalim učesnicima ovog događaja otkriće koliko je Srbija danas medijski slobodna, i ko koga cenzuriše, a ko, i zašto, sebe autocenzuriše. I koliko i zašto, u svemu tome, nedostaje prava, profesionalna, odgovornost.

Pozivamo sve zainteresovane da svojim prisustvom i učešćem u ovom događaju doprinesu da se pitanje etike u medijima istakne kao presudno za svako slobodno društvo.

Obeležavanje Međunarodnog dana medijske etike inicijativa je Centra za međunarodnu medijsku etiku, koji okuplja više od 125 domaćina u pedeset država na radionicama poput najavljenog okruglog stola koji ova organizacija u našoj zemlji priprema uz podršku Fakulteta za medije i komunikacije. 

Koordinatori okruglog stola su Stanko Crnobrnja i Danica Čigoja Piper.

OSTALE VESTI