28.09.2015.
Multimedijalna predstava studenata FMK i JAMU akademije iz Češke u Domu omladine Beograda
Učesnici AMI projekta iz Srbije i Češke

U utorak, 29. septembra u 20 časova studenti Fakulteta za medije i komunikacije i studentkinje JAMU Akademije umetnosti u Brnu (Češka),  u sali Amerikana Doma omladine Beograda održaće finalnu prezentaciju projekta Art Management Infrastructure (AMI).

Nakon dugogodišnje saradnje prof. dr Sanje Petričić sa Fakulteta za medije i komunikacije i prof. dr Hanke Krejči sa JAMU Akademije, nastala je ideja o razmeni studenata između Srbije i Češke. U cilju boljeg upoznavanja sa kulturom, društvenom i obrazovnom infrastrukturom u Srbiji, studenti JAMU Akademije (Janáček Academy of Music and Performing Arts in Brno) imali su priliku da se upoznaju sa radom institucija kulture kao što su Dom omladine Beograda, Narodno pozorište, Beogradska filharmonija, Pozorište na Terazijama i Mikser House. Zajedničnim snagama naši studenti i studenti iz Brna uspeli su da u kratkom vremenskom roku naprave šarenoliku i zabavnu prezentaciju ovog putovanja na koje su ih povele profesorke.

Na finalnoj prezentaciji studenti će publici prikazati multimedijalnu predstavu svog viđenja češke i srpske kulture. Takođe, studenti će se potruditi da svoje iskustvo interkulturalnog tima prenesu i publici Doma omladine Beograda. Misija ovog projekta je da stimuliše dinamički međuodnos ove dve kulture, prenošenjem i razmenom vrednosti, stavova, ideja i koncepata uspostavljanjem interkulturnog dijaloga kao početne faze u razvoju interkulturalnih projekata i izrade naučnih istraživanja iz oblasti menadžmenta kulture.

Pozivamo sve zainteresovane da podrže studente FMK i JAMU Akademije i pridruže nam se u utorak u Domu omladine Beograda.

OSTALE VESTI