23.03.2012.
Medijski utorak na Fakultetu za medije i komunikacije

U utorak 3. aprila, u Sali 8 na IV spratu Fakulteta za medije i komunikacije, održaće se tribina na temu „Istraživačko novinarstvo  u Srbiji – dobri primeri“. 

Tribinu ćemo započeti predstavljanjem srpskog izdanja priručnika za istraživačko novinarstvo u izdanju BIRN-a (Balkan Investigative Reporting Network), koji je i jedan od udžbenika za istraživačko novinarstvo za studente FMK-a. Nakon toga će biti predstavljeni dobri primeri istraživačkog novinarstva u Srbiji, a na ovu temu će razgovarati učesnici tribine: Bojana Barlovac (BIRN), Brankica Stanković (Insajder / B92), Branko Čečen (NUNS/CINS), Vojislav Tufegdžić (Novi magazin). Moderator tribine je Saša Leković.  

Tribine pod nazivom “Medijski utorak na FMK” započeli smo 2010. godine,  sa ciljem da otvorimo raspravu o aktuelnim događajima i problemima u oblasti medija i komunikacija, a neke od tema bile su: „I leak. You leak. Wikileaks!“, „Ekstremne komunikacije – komunikacije i odnosi sa javnošću u vreme egzistencijalnih, psiholoških, političkih, društvenih i privrednih kriza“ i “Mediji i novinari – ratni huškači”. Učesnici tribina su vodeće medijske i javne ličnosti iz Srbije i inostranstva.

OSTALE VESTI