30.10.2015.
Panel diskusija o nacrtu Zakona o smanjenju rizika od elementarnih i drugih nepogoda i upravljanju vanrednim situacijama
Kući kulture Fakulteta za medije i komunikacije, Terazije 34

Departman za psihologiju Fakulteta za medije i komunikacije ima zadovoljstvo da vas pozove na stručnu diskusiju o nacrtu Zakona o smanjenju rizika od elementarnih i drugih nepogoda i upravljanju vanrednim situacijama, koja će se održati u četvrtak, 5. novembra 2015. godine, od 10 do 12 časova u Kući kulture FMK, Terazije 34.

Učesnici će biti predstavnici radne grupe koja je učestvovala u izradi nacrta Zakona, vladinog i nevladinog sektora, strukovna udruženja i zainteresovani pojedinci koji imaju iskustva u radu sa postradalima, spasiocima i pomagačima u vanrednim situacijama.

Jedan od ciljeva ove panel diskusije je da uključi stručnu javnost iz oblasti zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja u vanrednim životnim okolnostima, kako preživelih tako i spasilaca i pomagača, u izradu predloga Zakona. Što se tiče obrazovnih institucija, strukovnih i nevladinih organizacija, ciljevi su višestruki i obuhvataju uvođenje standarda u oblasti pružanja psihološke pomoći (selekcija volontera, obuka, supervizija), obuke i supervizije profesionalnih spasilaca i pomagača, supervizije na terenu, supervizije supervizora na terenu, kao i u oblasti svih relevantnih resursa koji (prema standardima Svetske zdravstvene organizacije) moraju biti na raspolaganju i mesecima nakon katastrofa i vanrednih situacija u jednoj zajednici, kako preživelima tako i volonterima, i profesionalnim spasiocima i pomagačima.

 

Učestvuju:
- mr Ana Vlajković, učesnica domaćina i inicijatorka akcije Psihološke prve pomoći Departmana za psihologiju
- Milan Marković, bivši Ministar za upravu i lokalnu samoupravu
- Bojan Kostić, ispred radne grupe 
- prof. dr Bogoljub Milosavljević, ispred radne grupe
- dr Kristina Brajović Car, moderatorka, Fakultet za medije i komunikacije

 

Pozivamo vas da nam se pridružite i nadamo se vašem aktivnom učešću u diskusiji. 

OSTALE VESTI