12.11.2015.
Otvaranje konferencije "How to Act together: From Collective Engagement to Protest" u Kući kulture

Fakultet za medije i komunikacije vas poziva na otvaranje Međunarodne konferencije "How to Act together: From Collective Engagement to Protest", koje će se održati u četvrtak, 19. novembra 2015. godine, u 9.30 časova Kući kulture FMK (Terazije 34).

Konferenciju koja se održava od 19. do 21. novembra u Beogradu organizuje Institut za filozofiju i društvenu teoriju, u saradnji sa Fakultetom za medije i komunikacije i Centrom za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci (CAS SEE).

Tokom prvog dana konferencije u Kući kulture FMK ćemo ugostiti učesnike i učesnice devet panela, kao i dve plenarne prezentacije: "Action and Freedom"  (Mario de Caro, University of Roma 3) i "From a Plurality of Agents to Collective Engagement" (Pim Haselager, Radboud University Nijmegen).
Više informacija o učesnicima, kao i kompletan program i satnicu konferencije možete preuzeti na ovom linku.

Posebno nam je zadovoljstvo da vas pozovemo i na otvoreno predavanje Džudit Batler (University of California, Berkeley) pod nazivom "Vulnerability/Resistance", koje će se održati u petak 20. novembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda (Kolarčeva 6), sa početkom u 19 časova.

Konferencija je otvorena za sve zainteresovane, a više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu.

OSTALE VESTI