11.02.2016.
Predstavljanje edicije "Kritička teorija 20. i 21. veka"

Fakultet za medije i komunikacije i Kulturni centar Beograd vas pozivaju na razgovor o ediciji “Kritička teorija”, koji će se održati u četvrtak, 18. februara u 12 časova u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda. 
 
Učestvuju:
- dr Miško Šuvaković, urednik edicije i dekan Fakultet za medije i komunikacije
- dr Ana Petrov, autorka
- dr Andrija Filipović, autor
- dr Vladimir Stevanović, autor 

Edicija „Kritička teorija” predstavlja teorijska pisma nekih od najznačajnijih teoretičarki i teoretičara 20. i 21. veka. Ove kratke monografije sadrže problematizaciju konteksta rada datih autora, kratke kritičke biografije, razmatranje osnovnih teorijskih problema, uvid u savremene recepcije autora, kao i bibliografije dela u originalu i dela prevedenih na srpski jezik. Koncipirane kao kratke kritičke biografije i problematizacije najvažnijih segmenata teorijskog pisma autora, monografije su namenjene studentima i studentkinjama humanistike i društvene teorije, stručnoj javnosti, ali i široj publici zainteresovanoj za aktuelne interpetacije društva, kulture i umetnosti.

Edicija je rezultat saradnje Fakulteta za medije i komunikacije i izdavačke kuće Orion art a glavni urednik edicije je prof. dr Miško Šuvaković.
 
U prvom kolu objavljene su sledeće monografije:

○ Žil Delez, Andrija Filipović

○ 
Pjer Burdije, Ana Petrov

○ 
Bruno Latur, Ana Petrov

○ 
Đani Vatimo, Vladimir Stevanović


Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju razgovoru.

OSTALE VESTI