17.03.2016.
Izložba studenata MA programa Digitalne umetnosti IZVAN FOKUSA / IZVAN UKUSA

Fakultet za medije i komunikacije i Dom kulture Studentski grad vas pozivaju na otvaranje izložbe studenata master programa Digitalne umetnosti FMK  

IZVAN FOKUSA / IZVAN UKUSA

Utorak, 22. mart u 19 časova

Dom kulture Studentski grad, Galerija
Bulevar Zorana Đinđića 179


Koji fenomeni u savremenom svetu najavljuju eru kiborga? Kako je moguće kontrolisati fragmente pojavljivanja sopstvenog lika u različitim medijskim formatima: od kamera za nadgledanje u šoping molovima i restoranima do fejsbuka? Da li određeni modni fenomeni nikada ne izlazi iz mode ili se samo uvek iznova vraćaju ili, kako su se nosile platforme devedesetih, a kako danas? Šta je izvan okvira fotografije, a šta u fotografiji: da li je ono što izmiče našem pogledu u fotografiji ili izvan nje? Na koji način identičan motiv funkcioniše u najrazličitijim kontekstima? Kako je moguće rekonstruisati ubistvo na osnovu statističkih podataka koji upućuju na drastičan porast nasilja nad ženama?

Izložba studenata master programa Digitalne umetnosti na fakultetu za medije i komunikacije bavi se problematizovanjem fenomena iz neposrednog okruženja u kojima se prelamaju lokalne, globalne, savremene i retrogradne tendencije ocrtavajući horizont očekivanja na početku 21. veka. 

Izlagači su: Emilija Gajić, Filip Čekić, Filip Mašić, Kristina Pavlak, Maja Todorović, Marilea Pudar, Milica Novaković, Miloš Ćosović, Rastko Milojković, Sofija Nikić, Suzana Stojković i Uroš Lukić.

Izloženi radovi nastali su u okviru kursa Kontekstualne umetničke prakse, Video art: pokretne slike i umetnost i Eksperimentalni film na master programu Digitalne umetnosti kod prof. dr Jovana Čekića, doc. dr Maje Stanković i ma Boška Prostrana. 

Na otvaranju će biti promovisan i novi broj studentskog elektronskog časopisa Propeler.

Izložba će trajati od 22. do 30. marta 2016.

Dobrodošli!

OSTALE VESTI