17.03.2016.
Tribina "Zašto bi prijatelj bio kao brat? – politike prijateljstva i politike identiteta"
Diskusija na jednoj od tribina IPAK centra i FMK-a u Domu omladine Beograda

Treća tribina u ciklusu Manjinska čitanja politike“Zašto bi prijatelj bio kao brat? – politike prijateljstva i politike identiteta”održaće se 24. marta 2016. godine u 19:00 časova, u tribinskoj sali Doma omladine Beograda (I sprat, pored Američkog kutka).

Da li je moguće zamisliti ne-bratski koncept prijateljstva? Da li je figura žene, kao manjinska i „slaba“ politička pozicija, zapravo remetilačka figura koja, izumevajući nove političke intenzitete, narušava oveštale saveze zaklete braće? Da li u okvirima politike bratokratije figura žene, izmeštena iz odnosa srastanja države i porodice, predstavlja figuru zakletog neprijatelja?

Učestvuju:

  1. ♢ Dragana Stojanović, docentkinja na Fakultetu za medije i komunikacije
  2. ♢ Aleksa Milanović, saradnik na Fakultetu za medije i komunikacije
  3. ♢ Nađa Bobičić, književna kritičarka, doktorantkinja na Fakultetu političkih nauka
  4. ♢ Moderacija: IPAK. Centar

Ciklus tribina „Manjinska čitanja politike“ nastao je u saradnji Centra za istraživanje kultura, politika i identiteta (IPAK.Centar), Fakulteta za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum, Centra za ženske studije i Doma omladine Beograda, u želji da se pojam političkog shvati i promišlja šire i kompleksnije od njegovog konvencionalnog značenja, ali i da se tako shvaćenom pojmu političkog priđe sa pozicija koje izmiču uobičajenim identitetskim kategorijama i redukovanim diskursima kojima obiluje ubrzana i intenzivirana današnjica.

OSTALE VESTI