30.05.2016.
Novi ciklus studentskih projekata u Domu kulture Studentski grad

Fakultet za medije i komunikacije vas poziva da svojim prisustvom podržite novi ciklus studentskih projekata u Domu kulture Studentski grad. Studenti druge godine Fakulteta za medije i komunikacije predstaviće se beogradskoj publici svojim projektnim idejama nastalim u okviru kursa Upravljanje kulturnim projektima, pod mentorstvom prof. dr Sanje Petričić:


VRTEŠKA
Sreda, 1.6. u 20.00h, Velika sala DKSG 

Grupa studenata FMK okupljena pod nazivom “Ovo nije tim” predstavlja projekat inspirisan knjigom Antoana de Sent Egziperija “Mali Princ”. Tema odrastanja prikazana je kroz multimedijalni program koji prati prijateljstvo dva dečaka.

Studentski tim: Nina Grbić, Marko Mandić, Katarina Radovanović, Milica Jovanović, Itana Golubović, Vanja Seničić, Rastko Petrović
Scenario: Milica Jevtić
Direktor fotografije: David Jovanović
Muzika i tehnička podrška: Andrej Lehki

* Napomena: Molimo vas da dođete tačno na vreme jer će iz tehničkih razloga ulaz biti zatvoren posle 20 časova.LUDA ČAJANKA/ BEZ ČAROLIJE 
Četvrtak, 2.6. u 20.00h, Velika sala DKSG


Studenti druge godine Fakulteta za medije i komunikacije predstavljaju vam adaptacije tradicionalnih bajki na netradicionalan način. Pozivamo vas da se udobno smestite i da se zajedno sa naša dva tima, Trik i Maska, smejete ali i zapitate kakva je to zemlja čuda u koju ju zalutali naši likovi i možemo li se poistovetiti sa njima u svakodnevnim situacijama.

LUDA ČAJANKA

Novi mediji nam omogućavaju da prikažemo tradicionalnu bajku kao što je „Alisa u zemlji čuda“ na način koji je dinamičniji i uzbudljiviji od prethodnih verzija. Pomoću modernog plesa, multimedijalnih projekcija i muzike, predstavljamo vam savremenu interpretaciju jednog dela ove klasične priče.Vidimo se na ludoj čajanci u društvu Alise, Ludog Šeširdžije, Martovskog Kunića i malog Puha.

BEZ ČAROLIJE

Tri princeze, Pepeljuga, Uspavana Lepotica i Snežana, napustile su svoje bajkovite dvorce i stigle u Beograd u 21. vek. Nisu više u balskim cipelicama, već se širom otvorenih očiju susreću sa novim strašnim zverkama moderne današnjice. Privikavaju se na ovaj naš beogradski način života, izlazeći iz okvira priča po kojima ih pamtimo. Kako su se one privikle na svet klubova, izlazaka, dejtova, selfija i svakodnevnog „blejanja“, uverite se sami.

Studentski tim TRIK: Monika Simić,Viktorija Jovanović, Jana Ljubičić, Anđela Trojanović, Kristina Guberinić, Jovana Marković

Studentski tim MASKA: Jana Bjelica, Hristina Orlić, Milica Lazarov, Jovana Medarević, Ksenija Milutinović, Bojana Lutovac


U okviru predmeta Menadžment kulturnih projekata, pod mentorstvom prof. dr Sanje Petričić, studenti FMK od 2007. godine dobijaju mogućnost da realizuju svoje projektne ideje. Tokom semestra, studenti prolaze kroz sve faze ciklusa jednog umetničkog projekta povezujući teorijska znanja iz oblasti menadžmenta kulture sa praktičnim radom na projektu.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju izvedbama u Domu kulture Studentski grad (Bulevar Zorana Đinđića 179, Novi Beograd).

OSTALE VESTI