26.10.2016.
Predstavljanje drugog ciklusa edicije Nova humanistika na Beogradskom sajmu knjiga
Marko Pejović, Ana Petrov, Sanela Nikolić, Žarko Cvejić i Marija Maglov

Fakultet za medije i komunikacije vas poziva na predstavljanje drugog ciklusa edicije Nova humanistika na 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. 

Razgovor NOVA HUMANISTIKA: TAKTIČKI MEDIJI IZVOĐENJA održaće se u subotu, 29. oktobra u 15 časova u Sali "Borislav Pekić" Beogradskog sajma.

Učestvuju: Miško Šuvaković, Ana Petrov, Žarko Cvejić, Sanela Nikolić, Marija Maglov, Marko Pejović.

Kroz razgovor biće predstavljene knjige drugog ciklusa edicije Nova humanistika:
✲ JUGOSLOVENSKA MUZIKA BEZ JUGOSLAVIJE, Ana Petrov
✲ UKROĆENI VIRTOUZ, Žarko Cvejić
✲ BAUHAUS: PRIMENJENA ESTETIKA MUZIKE, TEATRA I PLESA, Sanela Nikolić
✲ THE BEST OF: UMETNIČKA MUZIKA U PGP-U, Marija Maglov
✲ ČETIRI DISKURZIVNE TAČKE PLESNE PRAKSE, Marko Pejović

Ove godine smo u FMK izdanjima ispisivali kartografiju savremene kritičke misli i svetskog talasa ustanaka, na tragu univerzalne žeđi za susretom i korenitim društvenim preobražajem. Promišljali smo ključni doprinos digitalnog u globalnom preobražaju znanja, tehnološki posredovana društva, posthumano istorijsko stanje i pokušali da identifikujemo novog subjekta emancipacije, da obuhvatimo obe strane paradoksa slike (moć, želje i apetite) te sagledamo odnos političkog prema poietičkom u izumevanje književnosti kao apsolutne teoretske prakse za antimitsko doba. Zbog postmoderne smo se zaustavili da promislimo novi pristup psihoterapiji, kao i izazove i dileme socijalnog rada. Zagledali smo se i u neizvesnu budućnost avangardnih pokreta i mogućnost estetske revolucije; kretali se od etike i estetike Bauhausa, pitanja virtuoziteta i diskurzivnosti plesnih praksi do pozicije umetničke muzike u mehanizmu popularne kulture, odnosno popularne muzike koja kao univerzalni jezik nostalgično konstruiše sopstvene granice u postjugoslovenskom prostoru.

Dobrodošli na štand Fakulteta za medije i komunikacije - Hala 4 Beogradskog sajma!

OSTALE VESTI