15.12.2016.
Skup "Muzeji i izazovi otvorenog pristupa podacima" Centra za digitalne humanističke nauke

 

Centar za digitalne humanističke nauke pri Fakultetu za medije i komunikacije vas poziva da 16. decembra, sa početkom u 11 sati, prisustvujete skupu „Muzeji i izazovi otvorenog pristupa podacima” u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke, Uzun Mirkova br. 1.

Skup zajednički organizuju Digitalna istraživačka infrastruktura za umetnost i humanistiku u Republici Srbiji (DARIAH-RS), u saradnji sa Centralnim institutom za konzervaciju i Deskom Kreativna Evropa.

Na skupu će se govoriti o politici otvorenog pristupa (Open Access) u Holandskom državnom muzeju (Rijksmuseum) iz Amsterdama, kao i o softverima za muzejsku dokumentaciju i novim metodama za agregaciju podataka ka Evropani (http://europeana.eu). Takođe, biće predstavljena i nova publikacija Centralnog instituta za konzervaciju „Otvoreni pristup muzejskoj dokumentaciji u Srbiji: iskustva, izazovi i potencijali”.

Program i informacije o učesnicima iz zemlje i inostranstva, možete pogledati na http://dariah.rs/muzeji-izazovi-otvorenog-pristupa/

OSTALE VESTI