14.03.2017.
5. (Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik

Međunarodna konferencija "(Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik", održaće se od 22. do 25. marta 2017. godine u Beogradu. Petu konferenciju, koja ove godine nosi naziv "Veza", čini četvorodnevna serija predavanja, diskusija, radionica i izložbi renomiranih autora, dizajnera i teoretičara iz Srbije, regiona i Evrope. U okviru konferencije biće organizovano 11 predavanja, 7 studentskih radionica i 3 izložbe.

Sedam različitih mentorskih radionica koje se održavaju na Departmanu za digitalne umetnosti FMK predstavljaju platformu za rad, istraživanje i eksperimentisanje. Kroz susret profesionalaca i studenata razmenjuju se znanja, kulturne vrednosti, ideje o dizajnu i vizuelnim komunikacijama kao i o promenama koje su nužne u odnosu na savremeni sistem obrazovanja iz oblasti grafičkog dizajna.

Mentori radionica su Slavimir Stojanović, Miloš Tomić, Mane Radmanović, Slobodan Jovanović Coba, Dario Dević, Damir Bralić i Lana Grahek, Uroš Krčadinac.

Projekat je prevashodno namenjen studentima umetničkih fakulteta i fakulteta za dizajn iz regiona, ali i mladim profesionalcima i široj publici. 

Prijave za učešće na petoj Međunarodnoj konferenciji (Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik otvorene su do 20. marta, a PDF prijave možete preuzeti sa ovog linka. Broj mesta je ograničen na 10 učesnika po radionici.

Kompletan program konferencije možete pronaći na zvaničnom sajtu konferencije.

Vidimo se na FMK!

OSTALE VESTI