04.05.2012.
Postanite domaćini američkim studentima u Beogradu!

SIT Study Abroad je akademski program razmene studenata iz SAD-a, koji nudi studije u inostranstvu u trajanju od jednog semestra u različitim akademskim disciplinama. SIT Balkans, osnovan 2003. godine, je jedan od šezdeset različitih programa.

Studenti sa više univerziteta iz SAD-a provode semestar u regionu učeći o jugoslovenskoj istoriji, raspadu SFRJ, ratovima tokom 90-ih i državama koje su nastale. Takođe uče da govore, čitaju i pišu srpski jezik. Program traje 15 nedelja.

Dok su u Beogradu, sedištu programa, studenti borave kod porodice domaćina. Glavni cilj boravka u beogradskim porodicama je da studenti dobiju priliku da što bolje dožive kulturne različitosti, neposredno upoznaju grad i život u njemu, kao i da imaju priliku da vežbaju jezik. Raspored studenata je vrlo popunjen dok su u Beogradu, jer u toku dana prisustvuju raznim predavanjima i aktivnostima. Studenti su vrlo samostalni i žele kulturnu razmenu sa zainteresovanim porodicama.

SIT nudi isplatu od 15 evra po danu. Zauzvrat se studentu obezbeđuje soba, doručak i večera. Poznavanje engleskog jezika nije obavezno, jer se studenti podstiču da se služe srpskim jezikom. Program se odvija dva puta godišnje (tokom jesenjih i prolećnih semestara). Nove grupa studenata se očekuju svakog septembra i februara.
Za dodatne informacije o SIT Study Abroad molimo posetite naš website ili facebook stranu.

Ukoliko ste zainteresirani da postanite domaćin američkim studentima u Beogradu, kontaktirajte nas direktno e-mailom ili telefonom:
Jelena Nikolić
Homestay Coordinator
Peace and Conflict Studies in the Balkans
SIT Study Abroad, a program of World Learning
jelena.nikolic@sit.edu
064 022 4642

OSTALE VESTI