09.05.2017.
Izložba grupe Kolektiv_digital "Umetnost je mrtva! Živela umetnost!"

Fakultet za medije i komunikacije vas poziva na otvaranje izložbe master studenata Departmana za digitalne umetnosti, grupe Kolektiv_digital "Umetnost je mrtva! Živela umetnost!", koje će se održati u četvrtak 11. maja u Digitalnoj galeriji Kolarčeve zadužbine, sa početkom u 19 časova.

U projektu „Umetnost je mrtva! Živela umetnost!“ grupa Kolektivi_digital, fokusirajući se na klasičnu umetnost, odnosno slikarstvo, i na mogućnosti koje nude digitalni mediji, odlučila se za video rekonstrukciju deset slikarskih dela iz različitih epoha značajnih za slikarsku umetnost. Bez traženja novih tema i sadržaja, fokusirajući se na portrete, predstavljaju umetnost iz prošlog vremena u novom formatu koji nam daje mogućnost za različito tumačenje.

Grupa Kolektiv_digital se oformila 2015. godine, tokom master studija na Departmanu za digitalne umetnosti na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu. Ovo je njihov prvi zajednički projekat, prvi put izložen u Galeriji 12Hub u julu 2015, u sklopu Godišnje izložbe studenata Departmana za digitalne umetnosti FMK.

Kolektiv_digital čine:
- Radmila Vankoska
- Katarina Ilišković
- Nina Kraljević
- Nemanja Maraš
- Valentina Milenković
- Milica Pavlović
- Pavle Petrović
- Bojana Radić
- Ema Teokarević
- Maja Todorović

Izložba će biti otvorena do 18. maja 2017, u periodu od 12 do 19.30 časova u Digitalnoj galeriji Kolarčeve zadužbine.

OSTALE VESTI