19.09.2017.
Studentska konferencija "Restart 2017"
Restart 2017: "Zato što smo im verovali slepo"

Studenti Fakulteta za medije i komunikacije u saradnji sa studentima Beogradskog univerziteta organizuju konferenciju #restart2017, koja će biti održana 30. septembra od 10 časova u klubu Magistrala u Domu kulture Studentski grad.

Tema konferencije je medijska manipulacija širim masama, njeni mehanizmi, tehnike i alati i njena politička pozadina. Predavači na konferenciji su novinarka i urednica Olja Bećković, marketinški stručnjak Voja Žanetić, reditelj Stanko Crnobrnja i profesorka filozofije Jelisaveta Blagojević.

Ovaj događaj inspirisan je idejom da je inicijativa mladih jedna od najsnažnijih sila u društvu, te da mlade snage moraju iskoristiti priliku da restartuju aktuelnu situaciju u medijima.

Susret #restart2017 zamišljen je kao suprotnost tradicionalnom shvatanju konferencije sa jasnim granicama između predavanja, diskusije i radionice, zato je organizovan kao forma koja ove tri stvari spaja u jedno i tako podstiče publiku da se uključi u tok razgovora, da i sama bude deo predavanja. 

Projekat predstavlja aktivnost osmišljenu „od mladih za mlade“ i svaki segment ovog događaja – od ideje, do organizacije i realizacije – delo je studentkinja i studenata Fakulteta za medije i komunikacije, u saradnji sa kolegama sa Univerziteta u Beogradu.

OSTALE VESTI