27.09.2017.
FMK izabran za učesnika međunarodnog programa "Evropska univerzitetska filmska nagrada"

Fakultet za medije i komunikacije u Beogradu odabran je da predstavlja Srbiju u okviru međunarodnog programa "Evropska univerzitetska filmska nagrada".

Evropska filmska akademija i Filmfest Hamburg organizatori su Evropske univerzitetske filmske nagrade (European University Film Award - EUFA), u kojoj će ove godine učestvovati 21 evropski fakultet u saradnji sa Evropskom mrežom za studije filma i medija (European Network for Cinema and Media Studies - NECS). 

Pet filmova iz pet različitih evropskih država u selekciji Filmskog festivala u Hamburgu biće nominovano za EUFA nagradu, a studenti predstavnici izabranih fakulteta odlučiće o dobitniku na zajedničkoj diskusiji. 

Odabrani filmovi će prethodno biti prikazani u okviru redovne nastave na Fakultetu za medije i komunikacije, uz mentorstvo dr Grega De Kjura. Studenti će izabrati pobednički film, kao i delegata koji će predstavljati FMK na zajedničkoj diskusiji svih delegata evropskih univerziteta na Filmskom festivalu u Hamburgu.

Ovaj međunarodni projekat osmišljen je sa ciljem da privuče mladu publiku na Evropsku filmsku Akademiju, šireći evropske ideje i duh evropskog filma, kao i podrška filmskom obrazovanju i kulturi akademske diskusije.

OSTALE VESTI