18.05.2012.
Gostovanje profesora Gila Anidjara (Columbia University) na Fakultetu za medije i komunikacije

Profesor Gil Anidjar sa Univerziteta Kolumbija iz Njujorka održao je studentima master studija Fakulteta za medije i komunikacije dvonedeljni kurs “Studije realnosti: Globalni tekst”.

Gil Anidjar je profesor komparativne književnosti, jevrejskih studija i političke teologije na Odeljenju za bliskoistočne i azijske jezike i kulture na Univerzitetu Kolumbija, u Njujorku, SAD. Takođe je gostujući profesor na École des Hautes Études en Sciences Sociales u Parizu u Francuskoj, kao i na Williams College u Vilijemstaunu, SAD.

Njegove najznačajnije publikacije su: “Semiti: Rasa, Religija, Književnost” Stanford University Press, Stanford, 2008; “Jevrejin, Arapin: Istorija neprijatelja”, Stanford University Press, Stanford, 2003 (prevedeno na srpski i turski jezik); “Naše mesto u Al-Andaluzu: Kabala, Filozofija, Književnost u arapsko-jevrejskim pismima” (Stanford University Press, Stanford, 2002) [Počasno priznanje, Harry Levin Prize, American Comparative Literature Association 2003]; “Žak Derida, Religijski činovi”, Urednik i autor uvoda Gil Anijar, Routledge, New York and London, 2002.

OSTALE VESTI