10.11.2017.
Filmsko veče Kluba studenata psihologije i diskusija o zavisnosti

Klub studenata psihologije "Akcioni potencijal" vas poziva na filmsko veče i diskusiju o zavisnosti, koja će se održati u četvrtak, 16. novembra od 19h u sali 8 (IV sprat FMK), gde ćemo zajedno sa psihoterapeutkinjom Tanjom Adamović gledati "Requiem for a Dream" – analizirati film, diskutovati i povezati ga sa svakodnevnim iskustvom u radu sa zavisnicima.

Nakon odlično posećene projekcije filma "Tri lica Eve" uz analizu i diskusiju dr. Olge Čolović iz Instituta za Mentalno zdravlje u Palmotićevoj, o disocijativnom poremećaju ličnosti, KSP "Akcioni potencijal" odlučio je da novu školsku godinu i prvu godinu rada obeleži novom projekcijom i diskusijom, ovoga puta na temu zavisnosti, obeleživši time i nedelju zavisnosti od alkoholizma. 

"Requiem for a dream" je neizbežno filmsko delo, kultnog statusa, a još kultnijeg režisera Darena Aronofskog. Kako se film bavi zavisnostima u raznim oblastima ljudskog života, odlično se uklapa u temu nedelje. Uz to, pripremili smo vam fenomenalnog predavača koji će upotpuniti iskustvo ovog jedinstvenog filma i zajedno sa vama prodiskutovati, analizirati film i povezati ga sa svakodnevnim iskustvom u radu sa zavisnicima.

Tanja Adamović je diplomirala na odseku specijalne pedagogije, Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, dok je magistarske studije završila na odseku psihoterapije, Medicinskog fakulteta u Beogradu. Edukaciju za psihoterapeuta završila je pod modalitetom Sistemske porodične terapije, uz dodatna usavršavnja asertivnim treninzima i učestvovanjem na kongresima iz oblasti psihoterapije i bolesti zavisnosti. Tanja je stekla veliko iskustvo u radu sa zavisnicima u Institutu za Mentalno zdravlje, na Klinici za bolesti zavisnosti (Kliničkom odeljenju i Dnevnoj bolnici za alkoholizam). Od 2003. Tanja radi u dnevnoj bolnici za bolesti zavisnosti u adolescenciji. 

Klub studenata Psihologije "Akcioni potencijal" nastao je inicijativom studenata Psihologije, sa ciljem da se u studijski program Psihologije unese praktično osveženje od raznih teoretisanja. Studentima psihologije na ovaj način omogućeno je da se upoznaju sa psihologijom kroz povezivanje sa studentima i profesorima, kako sa psihologije, tako i sa drugih bliskih odseka, fakulteta širom Srbije, ali i dalje. Pozivamo sve studente Psihologije, Fakulteta za Medije i Komunikacije da nam se pridruže u organizovanju brojnih drugih događaja.

Pridružite nam se, da zajedno saznamo nešto novo o temi koja je gotovo svakodnevna. Bilo da ste psiholozi, defektolozi, socijalni radnici, studenti ili samo željni dobrog filma. Vidimo se u četvrtak u Sali 8 FMK!

OSTALE VESTI