01.12.2017.
Nesigurnost / Précaire: razgovor sa umetnicima Bjornom Hegardtom i Miodragom Manojlovićem

Departman za digitalne umetnosti vas poziva na razgovor sa umetnicima Bjornom Hegardtom i Miodragom Manojlovićem, koji će se održati u ponedeljak 4. decembra u Sali 10 FMK (Karađorđeva 65, V sprat) u 18 časova

Razgovor je organizovan u okviru izložbe Précaire (Nesigurnost), koja će se održati od 5. do 24. decembra u Galeriji Doma omladine Beograda. Selektor izložbe je Predrag Terzić, docent u oblasti teorije umetnosti i medija na Fakultetu za medije i komunikacije.

Kako je u pitanju složena izložba sa različitim pristupom umetnika unutar vizuelnih umetnosti, zajednička odrednica za učesnike biva ključna reč Nesigurnost (Précaire). Kroz francusku reč précaire, ne samo da provejava  nesigurnost, nakon postfordovske ere i dalje industrijalizacije (digitalnog tipa), već i preispitivanje svega onog što nazivamo stabilnošću, sigurnošću, odnosno bezbednim prostorom. Drugim rečima, promene i drugačija čitanja simboličkih dosadašnjih značenja uzimaju primućstvo i u umetnosti deluju na različite načine, ispitujući i tražeći nova, ne samo rešenja, već i nova objašnjenja svega što dovodi do promena i nesigurnosti stanja (opasnih i kontradiktorinih) u kojem živimo i radimo. 

Dešavanja:

ponedeljak 4. decembar  18h FMK, Karađordjeva 65, V sprat, sala 10
– animacija i crtež, Miodrag Manojlović, Bjorn Hegardt (FMK Beograd)

utorak 5. decembar 18h, Dom omladine, Makedonska 22
prezentacija časopisa FUKT , Dancing sala
otvaranje izložbe 19h Galerija Doma omladine

sreda 6. decembar 18h FLU, Rajićeva 10
crtež unutar savremene umetnosti, Bjorn Hegardt 

BJÖRN HEGARDT | www.bjornhegardt.com | www.fukt.de |Bjorn Hegart je vizuelni umetnik koji se najviše kreće u polju crteža i instalacije. Diplomirao je 2001. godine na Akademiji likovnih umetnosti u Trondhajmu. Trenutno živi i radi u Berlinu. Osnovao je i uređuje magazin posvećen crtežu pod nazivom Fukt.

MIODRAG MANOJLOVIĆ | www.miodragmanojlovic.com |Miodrag Manojlović je 2004. godine diplomirao na Akademiji umetnosti u Banjaluci, smer slikarstvo. Magistrirao je Scenski dizajn na Interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu 2007. godine. Jedan od osnivača Asocijacije umetnika "Protok".

OSTALE VESTI