05.02.2018.
Razlozi da budemo zajedno – radionice za srednjoškolce

Departman za kritičke studije politike organizuje program radionica za učenike i učenice IV razreda srednjih škola. Ideja programa je da se kroz razgovore o savremenim političkim temama i kroz formu forum teatra srednjoškolci i srednjoškolke pripreme za buduće studije politike.

Radionice su besplatne, a nakon završenog celokupnog programa i aktivnog učešća u realizaciji forum teatra, učesnicima koji se upišu na program osnovnih Studija politike na FMK priznaju se 3 ESPB kredita na prvoj godini studija.

PROGRAM RADIONICA

Mart
Prvi mesec podrazumeva 4-5 radionica na temu “solidarnosti”: svake nedelje profesor ili profesorka sa Departmana drži predavanje/ radionicu, podstičući učesnike i učesnice da individualno (ili u grupama) razmatraju različita značenja ovog koncepta kao i konkretne primere solidarnosti.

April
Drugi mesec je posvećen razvijanju forum teatra koji će se baviti nekim fenomenom solidarnosti – srednjoškolci i srednjoškolke se upoznaju sa metodologijom forum teatra, a zatim sa odabranim timom dramaturga pišu i izvode pozorišnu predstavu inspirisanu konceptom solidarnosti. 

Program se održava u periodu od 03. marta do 28. aprila, svake subote (11:00-13:00h), u prostorijama Fakulteta za medije i komunikacije (Karađorđeva 65).

Molimo zainteresovane srednjoškolce da se do 25. februara prijave na imejl adresu studije.politike@fmk.edu.rs.
U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, godinu rođenja i školu iz koje dolazite.

Saznajte više o programu osnovnih akademskih Studija politike na FMK.

OSTALE VESTI