18.07.2012.
Studije Japana - Novi master program na Fakultetu za medije i komunikacije

Fakultet za medije i komunikacije od ove godine nudi master program iz multidisciplinarnih japanskih studija. Budući da se radi o jednoj od najfascinantnijih kultura sveta, zemlji izuzetne ekonomske moći i specifičnih obrazaca komuniciranja, ove studije pružiće temeljnu i sveobuhvatnu analizu savremenog Japana i njegovih korena.

Studije će obuhvatiti izučavanje japanskog jezika i književnosti, istorije i savremenog japanskog društva, kroz proučavanje politike, medija, diplomatije i ekonomije, kao i oblasti savremene japanske kulture, izuzetno popularne u svetu, kao što su film, anime i manga.

Studije su namenjene svima koji žele da savladaju osnove japanskog jezika i da se podrobno upoznaju sa svim aspektima japanskog društva, što je neophodan preduslov za bolje razumevanje ove specifične kulture i uspešnu saradnju sa ovom zemljom ili rad u njoj.

Predavači su japanolozi iz Srbije, izuzetni poznavaoci japanskog društva sa višegodišnjim iskustvom saradnje sa ovom zemljom, kao i gostujući profesori sa renomiranih japanskih univerziteta.

OSTALE VESTI