05.11.2012.
REMAKE radionice kreativnih intervencija u saradnji sa FMK

Festival kreativnih intervencija REMAKE održan je od 31. oktobra do 4. novembra 2012. u Beogradu. Ideja projekta je da se otvore novi vidici o mogućnostima stalne i ponovne upotrebe ljudskog stvaralaštva, prvenstveno na polju ideja, umetničkih i savremenih koncepata, a zatim da se kroz interaktivne radionice pokažu tehnike stvaranja novih vrednosti putem reciklaže i redizajna. Remake ima za cilj da aktivira kreativne procese i inventivno razmišljanje kod mlađe populacije iz oblasti kulture, umetnosti, dizajna i ekološkog stvaralaštva.

U partnerstvu sa Fakultetom za medije i komunikacije održane su radionice predavača Departmana za digitalne umetnosti i nove medije, Boruta Vilda i Miloša Tomića, kao i dizajnera Maura Masarota.

Koncept radionice Maura Masarota "RECREATE/REMAKE/RESELL":

Umetnik će provesti učesnike radionice kroz čitav proces stvaranja i puta jednog brenda – od početne ideje do krajnje prodaje na policama prodavnica, u što kraćem roku. Posle prezentacije kako je to radio sa čuvenim STARTAS patikama, Mauro i učesnici radionice će zajedno redizajnirati zaboravljeni brend YUMCO, i pokušati da stvore modni hit. Radionica neprocenjivog značaja za mlade dizajnere koji će u praksi imati priliku da iskuse kako to radi pravi majstor i saznaju delikatne tajne svog zanata! 

Rezultat radionice pogledajte  OVDE

Koncept radionice Boruta Vilda "Nemoj nikad da me ostaviš":

Igrajući se neuglednim pikselovanim skriptom prvi put je slučajno napisao rečenicu "Nemoj nikad da me ostaviš", a zatim je nastavio da je ispisuje kamenčićima na Hvaru, u bazenu, da je ponavlja pikselovanim stensilima, da njome menja javni prostor i njegovo značenje. Na radionici će proći kroz proces kako banalna, patetična i naizgled ružna stvar može dobiti smisao i svoju priču kroz tipografske igre u prostoru, a kada se interveniše u javnom prostoru, smisao postaje zajednički za sve nas. 

Autori rada "Nemoj nikad da me ostaviš: Tape": Dragana Ogarević, Dimitrije Miković, Angelina Perić, Kristina Pavlak, Jelena Peljević, Filip Jović, Vladimir Kovač i Ivana Đukić.

Autori rada

Saznajte više o projektu "Nemoj nikad da me ostaviš".  

Koncept radionice Miloša Tomića "Animatorski komandosi":

Uzećemo dečji strip kao polazište za animirani film čije ćemo faze crtati pod mnogim otežanim okolnostima, kroz mnoge igre, da bi polaznici osvestili mogućnosti stvaralaštva i u skučenim životnim uslovima (koji su naša svakodnevica), čak ih doživeti kao moguću inspiraciju.Zanimljivost je da ćemo crtati na polovnim svskama i svakakvom nađenom papirnom materijalu koji je bio na putu za đubre.

www.milostomic.com

OSTALE VESTI